top of page

HOD 2023.


10. rujna utemeljen je HOO. Zbog toga se na taj dan organizira Hrvatski olimpijski dan. Time se želi promicati olimpijski pokret i poticati građane na bavljenje sportskim aktivnostima. Važan cilj je i promicanje olimpijskih načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među lj


udima kao sastavnicama olimpijskog djelovanja.

Na obilježavanje se potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Simbol proslave olimpizma ove manifestacije je bijela majica kao „zastava prijateljstva“.

Tradicionalno se i u našoj školi obilježava ovaj dan. Ove godine pripremljena je prezentacija rada Sportske zajednice Jastrebarsko. Učenici su upoznali sljedeće klubove:

Košarkaški klub Jaska, Karate klub Jastreb, Kickboxing klub Jastreb, Rukometni klub Jaska, Judo klub Jaska i Svetojanske mažoretkinje.

Klubovi su kratkim praktičnim prikazom svog treninga upoznali učenike s radom svog sportskog kluba kako bi ih pokušali zainteresirati za uključivanje u različite sportske aktivnosti. Svaki učenik dobio je i prigodni poklon - vrećicu za sportsku opremu.




39 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page