top of page

Pula - Brijuni


U ponedjeljak 6. svibnja krenuli smo na dugoočekivanu dvodnevnu ekskurziju Pula – Brijuni.

Autobus smo dijelili s 4.c i PŠ Plešivica. Ukupno 71 učenika pratila su dva vodiča i sedam učiteljica.

Prvi dan cilj je bio upoznati dio unutrašnjosti Istre (posjet Humu, obilazak Aleje glagoljaša,

panoramski Motovun.) U Puli smo upoznali neke povijesne znamenitosti, arhitekturu i mnoge zanimljivosti vezane uz kulturno-povijesne spomenike. Posebno uzbudljive bile su utrke u borilištu Arene. Muzej je također bio vrlo zanimljiv zahvaljujući izvrsnom vodiču. Bilo je zanimljivo proučavati stare karte na kojima su udaljenosti iskazivane danima hoda, a ne kilometrima. Nakon ispunjenog prvog dijela dana i malog predaha posjetili smo tvrđavu Verudelu gdje je smješten predivni i bogat Akvarij.

Bez obzira na zanimljiv sadržaj jedva se čekao dolazak u Medulin i smještaj u hotel. Mnogim učenicima to je bilo prvo noćenje u hotelu. Nakon ukusne večere prošetali smo uz more i zabavili se u hotelu igrama i plesom.

Sljedeći dan već smo u sedam sati bili spremni i nakon doručka krenuli smo na Brijune. Lokalni vodič dao nam je mnoštvo informacija tijekom vožnje vlakićem. Kratku stanku napravili smo kako bismo vidjeli slonicu. Po povratku nastavili smo razgledavanje. U 13 sati vratili smo se u Fažanu gdje smo ručali. Zaustavili smo se u Fužinama i posjetili lijepu špilju Vrelo.

 Vratili smo se umorni, ali ispunjeni lijepim uspomenama!

 

 



32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page