top of page
Search
  • Writer's pictureveseliradoznalci

GO



Na kraju godine osvrćemo se na sve što smo radili pa tako nikako ne smijemo izostaviti ni našu izvannastavnu aktivnost "Misaona igra go". Što je go? Ova igra na ploči s kamenčićima pripada matematičkom kurikulumskom području. Glavni cilj je pomoć učenicima u razvijanju matematičkih i geometrijskih vještina, razvijanje svih oblika mišljenja te socijalnih vještina. Namjena planiranih aktivnosti bila je sljedeća:

- učenje osnovnih pravila misaone igre go,

- razvijanje koncentracije pregledom stanja na ploči nakon svakog poteza

- razvijanje smisla za planiranje predviđanjem poteza suigrača i za samostalno donošenje odluka,

- ovladavanje matematičkim pojmovima koji će olakšati ostvarenje ishoda redovne nastave matematike,

- razvijanje natjecateljskog duha i poštovanja suigrača,

- upoznavanje dijela kulture zemalja Dalekog istoka.

Prestankom epidemioloških mjera, oživjele su i projektne aktivnosti. U sklopu Međuškolske lige krenuli su turniri po školama i sučeljavanje s drugim goašima. Neprocjenjivo je to iskustvo za početnike. Prvi posjet bio je Strojarskoj školi u Zagrebu.



Na našem turniru proglašeni su pobjednici našeg školskog prvenstva.



Sljedeći korak bilo je turnir u Stubičkim Toplicama tijekom prvetnstva Hrvatske. Doduše, već smo u prosincu nastupili na prvenstvu, ali tada kao pravi početnici igrom na malim pločama.

Pred nama je još jedan turnir čime bismo zaokružili ovu neizvjesnu, a na kraju vrlo uspješnu go godinu. Ono najljepše, osim naravno obrazovnog benefita, je vrlo pozitivan odnos prema igri, razvijanje zdravog sportskog odnosa prema natjecanju, zabava i upoznavanje drugih natjecatelja. Veliku zahvalu dugujemo i našoj dragoj trenerici, vanjskoj suradnici gđi dr. sc. Jasni Medak, njezinosj strpljivosti, ljubavi, znanju i brizi.

Posebno se radujemo sljedećoj školskoj godini i nastavku projekta pod nazivom "Kamenčići mudrosti".




68 views0 comments

Recent Posts

See All

MAT LIGA

bottom of page