top of page
Search
  • Writer's pictureveseliradoznalci

Pozdrav proljeću


3. 3. odabrali smo za šetnju do naše predivne učionice na otvorenom - parka Erdody. U parku su nas dočekala tri para divljih pataka kako se sunčaju na obali. Potiho smo prilazili, no ipak smo ih uznemirili pa su sigurnost potražili u svojem jezeru. Zatim smo okruženi morem šafrana čitali Cvjetne pozdrave - svatko pjesmu o jednoj proljetnici. Sljedeći zadatak bio je dobro promotriti izgled šafrana, oblik, broj i boju listova i latica. Uspjeli smo izbliza promatrati i razveselili smo se mnoštvu pčela na svom zadatku skupljanja peluda. Svatko od učenika je trebao odabrati jedan kadar i fotografirati ga. Bilo je tu detalja pa sve do totala.

Šatali smo stazama, trčali oko dvorca, pričali o prošlosti. U najtoplijem dijelu dana nekima su zasmetale zimske jakne, no zato smo uspjeli dobro uprljati cipele na vlažnoj zemlji.

Naš dvosatni izlet završili smo na igralima u veseloj igri.

Dio ugođaja pogledajte na fotografijama. Autorstvo više od polovice fotografija potpisuju učenici 2.b razreda.

Po dolasku u razred popunili smo tablicu kalendara prirode u udžbeniku iz prirode i društva. Najteži je bio 1. zadatak - izračunati koliko traje dan, a koliko noć. Potražili smo na stranicama DHMZ-a podatke i ponovili znanje o mjerenju vremena urom te izračunali trajanje dana i noći i zaključili smo da se približavamo izjednačavanju trajanja dana i noći. Ovo zanimljivo praćenje nastavit ćemo zajedno u razredu.


Autorica naslovne fotografije posta je Ana Dejanović.




59 views0 comments

Recent Posts

See All

GO

MAT LIGA

bottom of page