top of page
Search
  • Writer's pictureveseliradoznalci

Prvenstvo Hrvatske u gou




Jedna od izvannastavnih aktivnosti koje naša škola nudi je i „Misaona igra go“. Uveli smo je prije četiri godine i vrlo uspješno i aktivno se uključili u turnire i druga natjecanja. Posljednjih godinu i pol dana prekinute su mnoge aktivnosti i natjecanja. No, ovu školsku godinu ponovno smo započeli s obučavanjem nove skupine zainteresirane djece. Nakon samo dva i pol mjeseca učenja nastupili smo na Državnom prvenstvu Hrvatske u gou.

Ovogodišnje prvenstvo Hrvatske u gou za mlađe juniore i juniore (dobne skupine do 12 i do 16 godina) održano je 18. prosinca 2021. godine u kongresnom centru hotela Matija Gubec u Stubičkim Toplicama. Na turniru do 16 godina, Paula Klanjčić iz 6.f zauzela je 7. mjesto, dok su Franko Čukoić iz 6.f i Mihael Lojdl iz 6.g zauzeli 9. i 10. mjesto.

Na turniru mladih nada nastupilo je 7 učenika iz naše škole. Prvo mjesto osvojio je Fran Popović, drugo mjesto Dino Ljubanović i treće mjesto Juraj Kolić. Ostali učenici koji su se natjecali su Luka Jagunić, Bianka Čukoić, Ana Dejanović i Josip Kolić.

Sve aktivnosti u Stubičkim Toplicama dio su projekta "Al-Go-Ritam: igrom do znanja", kojeg u šk. god. 2021./2022. provodi Hrvatska igo udruga u partnerstvu s 12 osnovnih i srednjih škola, Općinom Stubičke Toplice i Gradom Jastrebarsko, a financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.



33 views0 comments

Recent Posts

See All

GO

MAT LIGA

bottom of page