top of page

"Najbolja GO škola - 9X9"


Od 21. do 27. svibnja održan je 2. hrvatski go tjedan. Naša GO sekcija se također uključila u neke od aktivnosti. U srijedu, 23. svibnja posjetio nas je gospodin Catalin Taranu, jedan od najboljih učitelja igre go u Europi i jedan od rijetkih koji je dosegnuo najviši, profesionalni status u najpoznatijoj i najstarijoj školi goa Nihon ki-in u Japanu.

Nakon upoznavanja s ravnateljicom odigrao je simultanu partiju s najupornijim polaznicima naše sekcije, a zatim je održao predavanje za ostale učenike naše škole i demonstrirao jednostavna pravila i temeljna načela igre go. Posjet našem gradu završio je susretom s gradonačelnikom. Sljedeća aktivnost bio je završni turnir Međuškolske go lige u OŠ Alojzija Stepinca u Zagrebu. Naše sudjelovanje i trud okrunili smo peharom u kategoriji početnika "Najbolja GO škola - 9X9" u školskoj godini 2017./2018. U subotu su naša dva člana sudjelovala u Otvorenom prvenstvu Hrvatske u gou za 2018. godinu također u OŠ Alojzija Stepinca.

Uvođenjem igre go u naš školski kurikul proširena je ponuda izvannastavnih aktivnosti za učenike naše škole, a prepoznata je kao odličan "alat" za razvijanje mnogih kognitivnih sposobnosti i vještina, posebice logičkoga mišljenja, ali i kao poveznica s ostalim obrazovnim sadržajima.


bottom of page