top of page
Search
  • Writer's pictureveseliradoznalci

Snijeg, knjižnica, pjesma, ples i malo matematike

Na odlasku kući mnogi učenici su upitali kako to da danas nismo imali tjelesni i hrvatski?! Upravo su bez greške svladali snalaženje među udžbenicima, radnim bilježnicama, pisankama i čvrsto povezuju nastavni predmet s pripadajućim udžbenicima - pa se sada dogodi jedan malo drugačiji dan. Inače bismo do sada već "isprobali" i proveli razne integrirane dane i druge zanimljive aktivnosti da nas u tome nisu spriječile dvije epizode "nastave na daljinu" u prvom polugodištu. No, vrijeme ide i želimo uzeti sve najbolje od svakog zajedničkog trenutka.

Kako smo propustili snijeg u 1. polugodištu uz obećanje da sljedeći snijeg nikako ne propuštamo, prvi sat smo proveli oko škole u raznim aktivnostima. Hodanje po utabanim tragovima, natjecanje u pravljenju gruda, natjecanje u gađanju stabla grudama, pravljenje snjegovića i grudanje - pošteno nas je umorilo, ali i izmamilo mnogo smijeha i veselja iako smo, izgleda uhvatili zadnje tragove snijega tako da su nam snjegovići bili pomalo blatni.

Tada je uslijedio prvi službeni odlazak u školsku knjižnicu, upis i upoznavanje s našom knjižničarkom Sandrom Marković-Čukoić koja nas je upoznala s pravilima ponašanja u knjižnici uz pomoć male lutkice miša. Posudili smo i prvu knjigu - Tri medvjeda i gitara. Bilo je mnogo pitanja o knjigama i planova za posudbu sljedećih naslova i to samostalno, pod velikim odmorom. Nakon matematike, sat glazbenog održao je student uz svirku za pjesmu Tika taka, igre pogađanja pjesama i druge aktivnosti te ples uz Rock around the clock.

Zaključak: Bilo je "super kul!"



73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page